text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Pfleiderer OrganicBoard Pure P2. 

Plaatmateriaal gemaakt van 100% gerecycled hout en 100% biogene verlijming.

Circulair en ecologisch verantwoord ondernemen wordt steeds meer de norm voor fabrikanten en leveranciers. Maiburg biedt daarom met trots het nieuwste plaatmateriaal van Pfleiderer aan. De decoratieve spaanplaat OrganicBoard Pure P2 is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Hiermee laat Pfleiderer zien dat kwaliteit en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan.

De innovatiekracht van Pfleiderer sluit helemaal aan bij de missie van Maiburg om hoogwaardige, milieuvriendelijke materialen aan te bieden die bijdragen aan een duurzamere interieur- en bouwindustrie. Met OrganicBoard Pure introduceert de Duitse fabrikant een revolutionair product dat de standaard op het gebied van duurzaamheid naar een hoger niveau tilt. De OrganicBoard plaatmaterialen maken gebruik van gerecycled hout en een biogene verlijming, wat een aanzienlijke verlaging van de ecologische voetafdruk mogelijk maakt.

OrganicGlue: De biogene lijm van de toekomst.
Een van de belangrijkste innovaties in de OrganicBoard-serie is de toepassing van OrganicGlue; een duurzame lijm gemaakt van hernieuwbare, biogene grondstoffen. Deze grondstoffen worden geproduceerd als bijproduct van andere industrieën, wat de druk op fossiele bronnen verlicht. Hierdoor draagt de lijm niet alleen bij aan een stabielere leveringsketen, maar ook aan een schonere en duurzamere productie. Dit biogene karakter verlengt de levenscyclus van producten doordat duurzame materialen worden ingezet.

Een ander sterk punt van Pfleiderer OrganicBoard is het gebruik van gerecycled hout. Dit vermindert niet alleen de ecologische impact, maar zorgt ook dat de in het hout opgeslagen CO₂ langer wordt vastgehouden. Dit draagt actief bij aan de vermindering van broeikasgassen. OrganicBoard Pure P2 is gebaseerd op een grondstofconcept dat fossiele hulpbronnen minimaliseert. Het is volledig gemaakt van 100% gerecycled hout en 100% biogene lijm. Dit formaldehydevrije product biedt maximale milieuvriendelijkheid en voldoet aan de strengste emissienorm F****. Ook dit product draagt het Blauer Engel-label.

Met de OrganicBoard-producten laat Pfleiderer zien hoe innovatief grondstofbeheer en recycling kunnen leiden tot hoogwaardige, duurzame materialen. Gerecycled hout en biogene lijm bieden niet alleen ecologische voordelen, maar ook een constante, hoge kwaliteit die onze klanten van Pfleiderer verwachten. Deze producten scoren beduidend beter dan gemiddeld op het gebied van duurzaamheid en zijn vanzelfsprekend voorzien van ons Maigreen-label.

Toepassingen en designmogelijkheden.
De veelzijdigheid van de OrganicBoard-serie maakt het plaatmateriaal geschikt voor diverse toepassingen, van meubels en interieurontwerp tot grotere projecten in de woning- en utiliteitsbouw. De nieuwe DST-Xpress collectie van Pfleiderer, die begin 2025 wordt geïntroduceerd is straks volledig leverbaar in Organicboard Pure P2. De ruim 150 beschikbare decors bieden klanten eindeloze mogelijkheden voor inspirerende en duurzame ontwerpen. Deze collectie omvat een breed scala aan hout- en materiaaldecors.  

De OrganicBoard-serie heeft ook praktische voordelen, zoals antimicrobiële bescherming, gemakkelijke reinigbaarheid en voedselveiligheid. Dit maakt het materiaal geschikt voor omgevingen waar hoge hygiënenormen gelden, zoals gezondheidscentra, hotels, restaurants en onderwijsinstellingen. OrganicBoard biedt de kwaliteit die onze klanten gewend zijn, terwijl het helpt de CO₂-uitstoot in de hele productieketen te verminderen.